Based Initiative z. s.

Gatekeeping a cenzura: Proč trans ideologie umlčuje vědu a rozum?

S mediální propagací transgender hnutí přichází otázka gatekeepingu, tedy cenzurování a zatajování určitých informací, které na základě objektivních výzkumů negují některá lživá fakta šířená právě trans hnutím. Ale proč cenzurovat vědu i zdánlivě bez touhy po výdělku? Většina pro-trans jedinců ideologii šíří, jak se říká, “zdarma”. Když při gatekeepingu vede k finančnímu zisku jako v případě zaujatých odborníků (sexuologů, chirurgů apod.), je to jasně vysvětlitelné. Ale proč to dělat “jen tak”? Odpověď shrňuje ten nejděsivější aspekt trans propagandy.

Jednoduchou odpovědí na otázku gatekeepingu je strach. Strach trans jedinců z nepřijetí ve společnosti, strach z “ojedinělosti” a strach ze zpochybňování sebe sama a svého rozhodnutí. Podplacené studie a pravidla trans komunity jsou jedinou stěnou chránící ideologii před absolutním zborcením. Jen díky těmto pochybným studiím a neustálé mediální masírce se trans jedinci cítí být přijímáni velkou částí společnosti, mají pocit, že ve své tranzici nejsou sami a mají kolem sebe jiné lidi procházející stejným procesem. Když odebereme lži a mýty šířené trans hnutím, z ideologie nic nezbyde.

Nejúspěšnějším šiřitelem dezinformací je člen vedení největšího českého pro-trans hnutí. Pravidelně hovoří o dávno vyvrácené “vrozenosti” genderové dysforie, odděluje transsexualitu od psychických poruch a komplexních traumat, glamorizuje svůj vlastní životní styl a nabádá děti a mladistvé k podstoupení tranzic, aby se cítili “šťastnější” a “sami sebou”. Za kvalitního psychoterapeuta považuje každého, kdo svého pacienta v tranzici podporuje. Člověka, který poukazuje na jiné problémy a zpochybňuje transsexualitu daného pacienta, aktivně demonizuje a některé tyto lidi veřejně haní. Stal se mimo jiné terčem soudního obvinění z nabádání dítěte ke koupi syntetických hormonů od nelegálních zdrojů.

Jak shodit pro-trans aktivisty?

Shodit pro-trans aktivisty není snadné už jen kvůli jejich často velkému počtu fascinovaných sledujících, kteří tyto jedince hájí. V debatách pro-trans lidé nedokáží odpovědět na základní otázky, stejně ale získávají sympatie mnoha neinformovaných členů společnosti. Proč? Protože hnutí úspěšně postavilo lidi s rozumem a vírou v biologii na stranu nenávistných ignorantů, kteří trans lidem cíleně škodí. Liberálnější a jakkoli jinak manipulovatelní jedinci nechtějí být zloduchy, radši se tedy bezmyšlenkovitě postaví za trans ideu. Lžou sami sobě, přesvědčují se o “svatosti” trans ideologie a zůstávají v kruhu ostatních liberálů.

Po letech je ale časté, že se z liberalisty stane racionální člověk. Tento člověk pak vidí za oponu gatekeepingu a začne hnutí kritizovat, čímž se nestane ničím jiným než právě zloduchem. Hnutí se v této době snaží z racionálních lidí udělat vyhnance, psychopaty, blázny a “bigotní” radikalisty. Pokud je ctění základních biologických zákonů a snaha ochránit děti před zničeným životem radikalismus, nepřipadá mi jiné jméno než právě to – radikalistka. Jak je tedy shodit? Jedině dlouhodobým a vědecky podloženým protestem.